(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Leegstand

Wij krijgen soms vragen waarom een woning (tijdelijk) leegstaat. Als een woning beschikbaar komt om om weer te verhuren, dan gaat dat helaas in sommige gevallen niet meteen. Nadat een huurder een woning verlaat, kijken wij namelijk eerst naar de conditie van de woning en wat er nodig is om de woning weer te kunnen verhuren. Vaak zijn er kleine herstelwerkzaamheden nodig, maar soms ook grote herstelwerkzaamheden. Daarom komt het wel eens voor dat een woning even leegstaat. Andere redenen waarom een woning soms wat langer leegstaat zijn:

  • Volkshuisvesting is heel druk bezig om veel van haar woningen te verduurzamen. Tijdens die verduurzamingsprojecten moeten bewoners vaak een paar dagen hun woning uit. Zij verblijven dan tijdelijk in een wisselwoning. Sommige woningen gebruiken we dan tijdens het verduurzamingsproject als wisselwoning en kunnen we dan nog niet verhuren.
  • Sommige woningen verhuren we niet meer, omdat ze gesloopt gaan worden. Hier komt dan vaak nieuwbouw voor terug.
  • Ook staan er soms woningen tijdelijk leeg omdat er een andere doelgroep in gaat wonen. Meestal gaat dat projectmatig in samenwerking met zorgpartners of andere ketenpartners. Voorafgaand aan de start van het project kan leegstand ontstaan omdat er nog bewoners geherhuisvest moeten worden. Het gaat hierbij vaak om niet zelfstandige woonruimten (kamerbewoning).